Informatie

Afspraak Maken

Ons telefoonnummer is 0597 – 464 440, en wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 – 17.00 uur (m.u.v. pauzes). In geval van spoed toets 1.

Let op: Wilt u ons bellen voor het opvragen van een uitslag? Belt u ons dan a.u.b. altijd ná 14:00 uur. Eerder zijn uitslagen niet op te vragen.

U kunt telefonisch een afspraak maken met de huisarts. Alle spreekuren zijn altijd uitsluitend op afspraak.

U kunt voor het maken van een afspraak voor een consult, een telefonisch consult of een visite de assistente bellen. De assistente kan u in sommige situaties ook adviseren. Een afspraak duurt circa 10 minuten en is bedoeld voor één persoon. Als u denkt dat u meer tijd nodig heeft of wanneer u met meerdere personen komt, meldt u dit dan a.u.b. even aan de assistente. De assistente zal u vragen waarvoor u komt om in te kunnen schatten hoeveel tijd nodig is op het spreekuur, en om de urgentie van uw klacht in te kunnen schatten.

Voor het maken van een afspraak op dezelfde dag, kunt u bellen tussen 8.00 uur en 10.00 uur.  Voor afspraken op andere dagen kunt u bellen tussen 8.00 uur en 17.00 uur. De afspraak kan voor dezelfde dag gemaakt worden indien er nog plaats is of als uw klacht niet tot een volgende dag kan wachten. In alle andere gevallen plannen wij de datum, tijd en locatie in overleg met u in.

Als u een afspraak heeft gemaakt die niet door kan gaan, wilt u dit dan alstublieft z.s.m. aan ons doorgeven? De al ingeplande tijd kan dan voor een andere patiënt worden gereserveerd.

Wij hebben pauzes van 10.00 tot 11.00 uur en van 12.00 tot 13.00 uur. De praktijk is dan alleen bereikbaar voor spoedgevallen. Buiten de reguliere openingstijden kunt u voor spoedgevallen terecht bij de Doktersdienst, telefoon: 0900-9229.

Herhaalrecepten

U kunt herhaalrecepten aanvragen per telefoon (0597-464440) of (online) via uw eigen apotheek. Let op: nieuwe medicatie kunt u niet via de receptenlijn of website aanvragen, maak hiervoor altijd een afspraak bij de huisarts. Verder kunnen wij medicatie alleen herhalen als u dat met de huisarts heeft afgesproken.

Herhaalrecepten Telefonisch
Medicijnen kunnen alleen worden herhaald als u dit met de huisarts of specialist heeft afgesproken. Als u een nieuwe patiënt bent wilt u dan alstublieft bij het eerste herhaalrecept de oude doosjes inleveren bij de assistente?

Uw herhaalrecepten kunt u 24 uur per dag en 7 dagen per week aanvragen via onze receptenlijn. Dit is alleen voor chronische medicatie die eerder door ons is voorgeschreven. Bel voor de receptenlijn het nummer van de praktijk 0597 – 464 440, en kies dan voor optie 2. Spreek uw naam, geboortedatum en de naam van uw apotheek in, en daarna de naam van het medicijn plus de sterkte en het gebruik. Wanneer u klaar bent met inspreken kunt u de verbinding verbreken. U kunt natuurlijk ook de assistente bellen voor hulp bij herhaalrecepten aanvragen. Uw aangevraagde medicijnen liggen meestal na twee werkdagen na 15.00 uur klaar bij uw apotheek.

Herhaalrecepten Online
U kunt herhaalrecepten ook aanvragen via de website van uw eigen apotheek. U dient daarvoor op de website van uw apotheek wel een account aan te maken, zodat u kunt inloggen. Hieronder vermelden wij de meest gebruikte apotheken in onze regio.

Inschrijven

U bent van harte welkom als nieuwe patiënt, onze praktijk is open voor nieuwe aanmeldingen.

Voor het inschrijven in onze huisartspraktijk vragen wij u om een inschrijfformulier in te vullen. Hiermee worden wij goed geïnformeerd over uw (medische) situatie. U kunt het formulier hier downloaden. Daarna a.u.b. uitprinten, invullen en inleveren bij de doktersassistente. Wilt u bij het inleveren a.u.b. (eenmalig) uw legitimatie meenemen?

U kunt zich nu ook direct “online” inschrijven, door op onderstaande grote knop te klikken.

Wij stellen het op prijs als u als nieuwe patiënt een afspraak met ons maakt voor een kennismakingsgesprek. In dat gesprek kunnen wij gezamenlijk uw verwachtingen, uw medische voorgeschiedenis en uw medicatiegebruik doornemen. Het door u ingevulde inschrijfformulier vormt ook een goede basis tijdens ons kennismakingsgesprek.

Let op a.u.b. : wilt u – naast zichzelf – ook ándere gezinsleden inschrijven? Vult u het formulier dan alstublieft apart en volledig in voor elk gezinslid (dus 1 formulier per persoon). Dit geldt óók wanneer u kinderen wilt inschrijven (personen onder de 18 jaar).

Vergeet u a.u.b. niet om uw vorige huisarts in te lichten, en om hem of haar toestemming te geven voor het overdragen van uw medisch dossier naar onze praktijk.

Laat het ons a.u.b. ook weten als u onze praktijk verlaat. Dan kunnen wij de gegevens naar uw nieuwe huisarts toesturen.

Rijbewijskeuring

U bent vanaf uw 75-ste jaar verplicht om een keuring te ondergaan wanneer u uw rijbewijs wilt verlengen. U kunt de daarvoor noodzakelijke formulieren afhalen bij uw gemeente.

Hierna maakt u een afspraak bij de huisarts, waarbij u aangeeft dat het gaat om een rijbewijskeuring (hiervoor reserveren wij extra tijd). U kunt u zelf vooraf alvast de “Eigen Verklaring” invullen. N.B. Wij kunnen u helaas niet keuren voor groot-rijbewijs.

De doktersassistente controleert uw ID-bewijs, meet uw bloeddruk en onderzoekt uw ochtendurine op glucose. De huisarts doet de rest van uw keuring.

Voor meer informatie over het rijbewijs verlengen vanaf uw 75e kunt u ook terecht bij het CBR.